Besparen op gasverbruik

Gasverbruik met uw cv. We hebben het nauwelijks in de gaten, maar voor de verwarming van een woning of gebouw wordt het meeste gas gebruikt. Maar liefst 73% van het gasverbruik wordt opgesnoept voor het verwarmen van de woning. De rest van het gasverbruik is afkomstig van het warm water (tapwater) of koken.

Gemiddeld gasverbruik en functies

Verwarming 1250 m3
Warm water 380 m3
Koken 70 m3
Totaal 1700 m3

Gemiddeld gasverbruik per jaar Nederlandse huishoudens

Gasverbruik, hoe kan ik het gemakkelijkst besparen?

Om uw gasverbruik te beperken kunt u een aantal maatregelen nemen. In eerste instantie denken we hierbij aan isoleren. Dat is een goede maatregel. Maar om het snelst op uw gasverbruik te besparen kunt u veel beter de cv gaan inregelen.

CV-inregelen de beste maatregel voor een laag gasverbruik

Cv inregelen is de brede term voor het inregelen van uw cv-ketel en het waterzijdig inregelen van uw radiatoren. Het zorgt voor woningen tot een verlaging van het gasverbruik van 10 tot 20%. Voor de utiliteit (bedrijfsgebouwen, scholen, openbare ruimtes) kan de besparing op het gasverbruik oplopen tot wel 35%.

Het inregelen van een cv kunt u zelf doen, hiervoor heeft CV-inregelen.nl doe’t-zelf-kits. U moet er maar een paar uurtjes voor uittrekken en dan is het zo voor elkaar. De handleiding is zo ontworpen dat iedereen het kan, zelfs met twee linkerhanden.

Cv-inregelkit bestellen